Kvinne våkner etter en god natts søvn

Tips til bedre søvn

Sliter du med å sovne om kvelden, sover urolig eller våkner grytidlig?  Heldigvis finnes det mye du enkelt kan gjøre, for å bidra til en god natts søvn.

«Hva må jeg huske å gjøre i morgen?», «hva betød den kommentaren?» og «hvis jeg ikke får sove nå, så kommer jeg til å være veldig trøtt i morgen» er typiske tanker som kan komme snikende når man ligger i senga og prøver å gi seg hen til drømmene. Nattebekymringer om alt fra et skrantende parforhold, en uholdbar jobbsituasjon eller morgendagens eksamen, kan gjøre det vanskelig å sove.

Med melatonin og humle bidrar GEVITA SHE God natt til at du både sovner raskere og sover bedre

Å slite med nattesøvnen er veldig vanlig, viser tall fra Folkehelseinstituttet. De fleste har følt på kroppen hvordan lite søvn påvirker humør, konsentrasjon og generell livskvalitet.  Å aldri være uthvilt kan føles som å ikke være helt til stede i eget liv.

Dette kan du gjøre for å sove bedre

 • Hold deg aktiv! Tren regelmessig eller gå en lang tur. Bare husk å avslutte i god tid før leggetid, så kroppen finner roen.
 • Har du for vane å scrolle på mobilen på senga, eller kanskje til og med se en TV-serie på nettbrettet? Soverommet skal være et sted du kobler av, så forsøk å fjerne alle distraksjoner.
 • Det er ikke bare barn som har godt av rutiner i hverdagen. Legg deg og stå opp til omtrent samme tid hver dag, slik at kroppen vender seg til en rytme.
 • Kaffe på morgen og formiddag er helt greit, men når klokken passerer fem bør du si stopp. Dropp den siste kaffekoppen, og andre koffeinholdige drikker, etter middagstid.
 • Sene middager er ingen oppskrift på god søvn. Forsøk å finne en god balanse, så du hverken er sulten eller veldig mett når du legger deg.
 • Ha det mørkt på soverommet, da produserer kroppen søvnhormonet melatonin. Det er også årsaken til at du ikke skal se på skjerm rett før du legger deg.
 • Forsøk GEVITA SHE God natt, som inneholder melatonin og beroligende humle.
 • Sørg for at det er passe temperatur på soverommet, mange sover godt når det er litt kjølig. Du kan for eksempel ha en reminder på mobilen en halvtimes tid før du legger deg, så du husker å lufte godt på soverommet.
 • Har du det med å duppe av sofaen, eller kanskje ta en middagslur? Nesten uansett hvor sliten du er på ettermiddagen, er det bedre å legge seg en halvtime før enn å sove på dagen.
 • Har tankene det med å fly i vei når du legger deg? Har du travle dager, er dette gjerne det første øyeblikket du faktisk har ro til å tenke. Så forsøk å sette av tid til å reflektere rundt bekymringer eller utfordringer tidligere på dagen, så du unngår å ta dem med deg til sengs.
 • Fra pusteteknikker til meditasjon og mindfullness. Det finnes mange avspenningsteknikker, finn den som funker for deg!

 

Melatonin og humle kan bidra til bedre søvn

Enten du har vansker med å sovne på kvelden eller våkner midt på natten, uten å få sove igjen, kan GEVITA SHE God natt bidra positivt.

GEVITA SHE God natt inneholder både melatonin og humle, og det er ikke tilfeldig. Det byr på en dobbel effekt: Mens melatonin gjør det enklere å falle i søvn, bidrar humle til å gi deg roen du trenger for å sove mange timer sammenhengende. Og sammen gir dette et godt utgangspunkt for bedre søvnkvalitet.

LES OGSÅ: Søvnhormonet melatonin gjør det enklere å sovne

GEVITA SHE God natt, kosttilskudd med melatonin, fås reseptfritt og kun på apotek. Det betyr at det møter de høye kravene som stilles til kosttilskudd på apotek, både når det gjelder ingredienser, informasjon og merking.

LES OGSÅ: Prøv kosttilskudd for å sove bedre — oppdag GEVITA SHE God natt