I GEVITA følger vi forskningsmiljøene tett og jobber kontinuerlig med å videreutvikle og forbedre produktene våre. Blant annet ved å forsøke å skape den perfekte tablettform.

For noen kan det være vanskelig å svelge tradisjonelle tabletter. Derfor inngikk vi et samarbeid med en ledende forsker innenfor doseringsformer fra Københavns universitet, for å skape en tablettform som er lett å svelge.
Vi designet, beregnet og testet mange forskjellige formater med forskjellige overflater. Resultatet ble en tablett tilnærmet lik en mandel.
Nesten all frukt vi og dyrene spiser, inneholder frø som vi svelger hele, uten problemer. Ved å analysere formen på frøene fant vi ut at felles for alle var at de var mandelformet. Og ikke runde, som er formen på de fleste tabletter.
I en test gjennomført med ultralyd på sykehus, kunne vi se at runde tabletter tok cirka 17 sekunder å svelge, fordi noen opplever å måtte svelge to ganger. En mandelformet tablett tar i gjennomsnitt kun 8 sekunder å svelge. Og her er det ikke behov for å svelge to ganger.
For oss er dette den ideelle tablettform – inspirert av naturen.