hav med symbol, resirkulert plast

Derfor er GEVITA et godt valg

Plasten som brukes i vår emballasje er laget av gjenvunnede materialer.

GEVITA-serien har vært på markedet siden 2003. Som en del av et stort nordisk selskap, Orkla, og med en produksjon på flere hundretusen produkter i året, har vi et særlig ansvar for å lede an i miljøkampen i vår bransje.

Når du kjøper våre produkter kan du føle deg trygg på at vi tar både helsen din og miljøet på alvor.

Bokser av resirkulerbar plast

Å bruke plast som emballasje har fortsatt en svært viktig funksjon, for å ta vare på tablettene og forlenge holdbarheten. Vi produserer ikke ny plast, såkalt jomfruelig plast, for å lage våre bokser, men lager dem av plast som er resirkulert. Det gjør samtidig at behovet for resirkulert plast øker, og dermed også fokuset på innsamling og gjenvinning.

Med andre ord skaper våre firkantede bokser en positiv sirkel — så ikke la deg lure av fasongen! At de er firkantede gjør dessuten at de kan pakkes tettere i transport slik at det transporteres mindre luft.

Ikke helt i mål

Selv om vi er stolte av den nye emballasjen, har vi fortsatt noen utfordringer. Lokkene skrus nemlig på maskinelt med et voldsomt trykk, og den resirkulerbare plasten er rett og slett for skjør til å tåle det.

Derfor jobber vi fremdeles med å få til gode løsninger med lokket, som dessuten inneholder en oblat av vanlig plast og aluminium for å sikre kvaliteten på GEVITA-tablettene.

Fine ord om bærekraft og sirkulær økonomi brukes i mange sammenhenger. Vi vet det kan være vanskelig å forstå og orientere seg. Derfor sier vi det som det er — enkelt og greit. God informasjon er en forutsetning for å ta bevisste valg i butikk, og du kan alltid stole på at vi er ærlige og tydelige.